Helena Riihitupa Oy:n myyntijohtajan oikeana kätenä työskentelee tästedes kokenut myynnin sekä asiakashallinnan ammattilainen, uusi myyntipäällikkö Marika Laine. 

Kohtaamistoimiston myyntijohtaja ja osakas Henriikka Riihitupa on johtanut yrityksen myyntiä huolehtien sen eri osa-alueista aina tavoitteiden asettamisesta ja dokumentaatiosta kehittämiseen ja johtopäätösten tekemiseen. Myyntipäällikkö auttaa myyntijohtajaa suuren liiketoimintakokonaisuuden hallinnoimisessa.

”Olen henkilökohtaisesti valtavan iloinen tästä kiinnityksestä. Tänä vuonna olemme aukikirjoittaneet yksityiskohtaisen myyntistrategian ensimmäistä kertaa, ja myyntipäällikön nimitys on merkittävä rakennuspala oman kasvumme ja kehityksemme kivijalassa”, myyntijohtaja-Henriikka iloitsee. 

Yrittäjä-toimitusjohtaja Helena Riihitupa tuntee Marikan pidemmän ajan takaa ja jakaa myyntijohtajan ilon uuden tiimiläisen tulosta. 

”Kiitos Marikan, yrityksemme ja kohtaamistoimistomme ottaa merkittävän ammattimaisen askeleen eteenpäin. Uskon ja tiedän, että saimme tehtävään parhaimman mahdollisen tekijän”, Helena hehkuttaa. 

Pitkä yhteinen kumppanuus jatkuu

Marikan ja Helena Riihitupa Oy:n tiet ristesivät alkujaan vuonna 2018 Miss MP -kilpailuissa. Yrittäjä-Helena oli järjestämässä kilpailua, johon Marika menestyksekkäästi osallistui. 

”Voitin kilpailun, ja siitä alkoi yhteistyö promootioden parissa. Keikkaillessani asiakkaamme Kiho pani merkille osaamiseni, ja sain vastuulleni heidän messu- ja tapahtumatoimintojen organisoinnin. Tein heille aluksi töitä Helenan kautta, mutta myöhemmin sovimme siirtymisestä Kiholle vakituiseen työsuhteeseen”, Marika kertoo.

Kun tapahtumatuotannot ottivat menestyksekkäästi tuulta alleen, Marikalle vastuutettiin Kiholla myös myyntiä. Erilaisissa rooleissa ja erilaisten työtehtävien kautta hän syventyi maanrakennus- ja konealan toimintaympäristöön, ja alan toimijat tulivat tutuiksi niin myyntineuvotteluissa kuin tapahtumakenttienkin vilskeessä. 

Kiholla työskennellessään Marika myös ohjasi yrityksen tapahtumahenkilöstö- ja tuotantotarpeet järjestäen Helena Riihitupa Oy:lle, mikä syvensi hänen ja kohtaamistoimiston välistä kumppanuutta entisestään. Kun viisi vuotta työn- ja kalustonhallintajärjestelmien parissa oli vierähtänyt, Marikalle tarjoutui mahdollisuus hypätä Helena Riihitupa Oy:llä myyntipäällikön saappaisiin. 

”Nyt tuntuu, kuin ympyrä olisi sulkeutunut ja olisin palannut takaisin kotiin. Helena on aina ollut vilpittömän onnellinen nousujohteisesta urastani ja uskonut potentiaaliini”, Marika kuvailee. 

Harrastukset ja liikunta tuovat vastapainoa työlle

Myyntipäällikkönä Marika haluaa työskennellä ihmisläheisellä otteella. Jo kerrytettyä maanrakennus- ja konealan kokemusta hän toivoo pääsevänsä sekä hyödyntämään että täydentämään uusilla toimialoilla.  

”Nyt kun ollaan kohtaamistoimiston leivissä, niin odotan pääseväni käyttämään omia asiakaskohtaamistaitojani. Mukaudun helposti erilaisiin tilanteisiin ja saan helposti ihmiset tuntemaan olonsa kotoisaksi. Mitä uusiin asiakasryhmiin tulee, niin olen nopea oppimaan, päämäärätietoinen ja haluan aina kehittyä paremmaksi”, hän luettelee.

Myyntipäällikön päivätyön oheen mahtuu paljon erilaisia liikuntaharrastuksia, kuten esimerkiksi paritanssi. Kotona Hämeenlinnassa asustaa myös kaksi metsästyskavereinakin toimivaa labradorinnoutajaa, ja adrenaliinia haetaan myös moottoriurheilun parista.

”Lisäksi lenkkeily ja raitis ulkoilma ovat parasta vastapainoa työlle. Lisäksi koen tapahtuma-alaan niin vahvaa mielenkiintoa, että tulen varmasti hyppäämään myös juontokeikoille, jotka tuntuvat luonteensa vuoksi työn sijaan ennemminkin rakkailta harrastuksilta.”