Mikael Wänskä on ottanut johtaakseen yrityksen tapahtumatuotannot. Uusi työnjako ammattimaistaa kohtaamistoimisto Helena Riihitupa Oy:n tapahtumatuotantojen palveluita entisestään. 

Helena Riihitupa Oy:n operatiivisten toimintojen parissa aiemmin työskennellyt Mikael Wänskä on ottanut johtaakseen yrityksen tapahtumatuotannot. Kun Mikael pestautui yritykseen pari vuotta takaperin, hänellä oli selkeä rooli kohtaamistoimiston sisäisten käytänteiden ja prosessien kehitystyössä. Yrityksessä otettiin hänen johdollaan muun muassa käyttöön tärkeitä sähköisiä johtamisen työkaluja ja toimintatapoja yhtenäistettiin.

— Kyllä kutsumus lopulta veti takaisin sinne rajapintaan, missä ollaan asiakkaiden kanssa miettimässä ratkaisuja ja vielä yhdessä niitä toteuttamassa, Mikael muistelee.

Kun myöhemmin yrityksen silloinen projektipäällikkö ja nykyinen operatiivinen johtaja Elisa Karimo antoi vahvat näytöt hallinnollisella osaamisellaan, Mikael tarttui ohjaksiin tapahtumasektorilla. Oman projektijohtajan kiinnittäminen tapahtumatuotannoille on myös palvelulupaus entistä ammattimaisemmista tuotannoista.

— Meillä on talon sisällä kaikki osaaminen ja massiiviset kumppaniverkostot, mikä tekee meistä täysivaltaisen tapahtumatalon. Jos miettii mittakaavaa, niin ei ole sellaista tapahtumaa, jonka tekeminen meiltä ei näillä resursseilla onnistuisi, Mikael haastaa. 

Helena Riihitupa Oy:n tapahtumatuotannon palvelut ovat hyvin kattavat ja monipuoliset. Yritys toteuttaa asiakkaan niin toivoessa joko tapahtuman osatoteutuksen tai koko tuotannon aina koolle kutsumisesta loppuraportointeihin ja jälkimarkkinointiin. 

Enemmän palvelua jo ennen tuotantopäätöstä

Projektijohtajan työparina työskentelee projektiassistentti Laura Katajala, jolla on kulttuurituottajan ammattikorkeakoulututkinto sekä monipuolista kokemusta alalta. Projektijohtaja-Mikael on myös paljon tekemisissä sekä asiakkaiden että potentiaalisten asiakkaiden kanssa. Kun tapahtumatuotannon tarpeita ilmenee, hän rohkaisee kääntymään matalalla kynnyksellä ammattilaisen puoleen.

— Autan mielelläni ja kerron millaisia asioita pitää huomioida, vaikkei siitä laskua lähtisikään. 

Vasta kun asiakkaan tarve on käyty perusteellisemmin lävitse, tuotannolle lasketaan tarjous ja päätös toimeksiannosta tehdään yhdessä asiakkaan kanssa. Tapahtuma-ala kaipaa Mikaelin mielestä lisää palvelualttiutta ja kohtaamisia — myös ennen tuotantopäätöstä.

— Avoin keskustelu esimerkiksi siitä miten välttää pahimmat sudenkuopat auttaa koko tapahtuma-alaa kokonaisuutena. Tottakai rohkaisen asiakasta myös ryhtymään kanssamme tuotannollisiin toimiin, mutta uskon, että sille tielle päädymme aidon kohtaamisen kautta.