Helena Riihitupa Oy:n projektiassistentti ja pitkäaikainen luottotekijä Emilia Kaskinen jatkaa työskentelyä yrityksen projektipäällikkönä. Maaliskuussa uudessa roolissaan aloittanut Emilia tarttuu työhön motivoitunein ja kiitollisin mielin.

— Olen todella kiitollinen Helenalle ja koko yritykselle tästä luottamuksenosoituksesta. Haluan olla mukana yrityksen kasvussa, kantaa oman korteni kekoon ja olla osa tätä hienoa yhteisöä ja sitä me teemme, Emilia kertoo.

Kun Emilia kiinnitettiin yrityksen projektiassistentiksi kesällä 2022, hänellä oli luottavainen olo tulevasta. Assistentti-pestin kynnyksellä Emilia oli ehtinyt kerryttää niin promootio- ja juontotehtävien kuin asiakaskontaktointiprojektienkin kautta paljon arvokasta kokemusta käytännön työstä, mikä takasi hänelle erinomaiset valmiudet vastuullisemmassa roolissa toimimiseen. 

— Kesätöihin tänne aikanani tulin, mutta kyllä näin jo silloin oman tulevaisuuteni pidemmälle Helena Riihitupa Oy:ssä. Halusin silloin ja haluan yhä kasvaa tämän yrityksen mukana, Emilia sanoo. 

Oman esimerkin kautta

Projektipäällikkönä Emilia vastaa itsenäisesti projektikokonaisuuksien hallinnasta ja läpiviennistä. Projektipäällikkö toimii myös tilaaja-asiakkaan yhteyshenkilönä sekä projektiin kiinnitettyjen tekijöiden lähiesihenkilönä. Projektiassistentin kengistä päällikön saappaisiin hyppääminen ei liiemmin Emiliaa jännitä. 

— Projektiassistenttina näin ja koin millaisista palasista kokonainen projekti kasataan, ja nyt on ihana päästä tekemään kaikki työvaiheet itse. Tämä on luontainen jatkumo osana omaa ammatillista kasvutarinaani, hän sanoo.

Lähiesihenkilönä Emilia haluaa olla helposti lähestyttävä, mutta samalla selkeä ja jämpti. Hän uskoo, että promoottoreiden on helppo innostua työstään, kun esihenkilö on itsekin innoissaan.

— Pyrin aina oman esimerkin kautta kirkastamaan kaikille työn tavoitteet ja toimimaan promoottoreille tsempparina. Ja vaikka panostan tehokkuuteen, niin haluan silti olla tekijöille aina tukena ja saatavilla, Emilia sanoo. 

Kauppakorkeakouluopinnot ja työnteko täydentävät toisiaan

Helena Riihitupa Oy:ssä ei ole tavatonta, että vastuurooleissa toimivat työstävät samalla opintojaan. Näin tekee myös Turun kauppakorkeakoulussa pääaineenaan markkinointia opiskeleva Emilia. Sivuaineina hän opiskelee johtamista ja organisointia sekä yritysjuridiikkaa. 

— Kaiken koulussa oppimani pystyn tuomaan lisäarvona omaan työpanokseeni ja tähän yritykseen, Emilia lataa.

Hektisestä työ- ja opiskeluarjesta projektipäällikkö palautuu sekä urheilemalla että ystäviensä seurassa.

— Kun on pitkän päivän näpytellyt läppäriä, niin illasta on mukava mennä salille ja laittaa hyvät musiikit korville. Olen myös todella ekstrovertti, joten palaudun myös ihmisten seurassa, hän kertoo.

Ekstroverttinä tekijänä Emilia odottaa myös malttamattomana tulevaa tapahtumakesää. 

— Kesästä tulee vauhdikas. Tulevissa messuilla ja tapahtumissa pääsemme taas tekemään sitä, missä me ja meidän kohtaamisen ammattilaiset olemme parhaita.