Helena Riihitupa Oy:n rekrytoimilla työntekijöillä on usein tapahtuma-alan tausta, mutta ei aina. Erilaisia urapolkuja kulkeneet tuovat yrityksen toimintaan uusia näkökulmia.

Uusien projektipäälliköiden lisäksi syyskuussa työnsä aloittaa projektijohtaja Mira Malm. Projektijohtajana Mira tulee työskentelemään projektipäälliköiden esihenkilönä sekä vastaamaan muutamista isommista asiakkuuksista.

— Tärkein tehtäväni on turvata projektipäälliköiden ja heidän tiimiensä työ. Huolehdin, että heillä on työvälineet ja resurssit tehdä työtään ja sitä kautta taas palvella yrityksen asiakkaat parhaimmalla mahdollisella tavalla, hän kiteyttää.

Tamperelainen Mira on tehnyt erilaisia hallinnollisia tehtäviä kiinteistövälitysalalla jo 14 vuotta. Viimeisimmässä työpaikassaan myyntisihteeripositiosta projektipäälliköksi ponnistanut sekä johtoryhmätyöskentelyssäkin vaikuttanut uusi projektijohtaja tuo Helena Riihitupa Oy:lle tuoreen tuulahduksen kokonaan tapahtuma-alan ulkopuolelta. 

— Suoritin hiljattain johtamisen ja yritysjohtamisen ammattitutkinnon, joka herätteli pohtimaan omaa uraa. Löysin projektijohtajan avoimen haun ja työnkuvauksessa moni asia kiinnosti. Toimialan totaalinen vaihdos tulee olemaan iso steppi, mutta nyt kaipaankin mahdollisuuksia kasvaa, kehittyä ja haastaa itseäni, Mira kertoo. 

Kasvuyrityksessä ei kangistuta kaavoihin, vaan yrityksen toimintaa ollaan valmiita tarkastelemaan ja päivittämään aina tilaisuuden tullen. Historiakin sen jo kertoo. 

— Emme olisi tässä, jossemme olisi pandemia-aikana osanneet haastaa vanhoja toimintatapojamme ja luoda rohkeasti uutta. Tiimimme jäsenillä on kuljettuna hyvin erilaiset urapolut ja pidän sitä ennen kaikkea valtavana rikkautena. Yksittäisen työntekijän uusilla ajatuksilla ja rohkeilla ideoilla voi olla liiketoimintaa tajunnanräjäyttävästikin uudistava vaikutus, allekirjoittaa yrittäjä Helena Riihitupa ja jatkaa:

— Miralla on toiminnan kehittämiseen vaadittavaa näkemystä sekä arvokasta tietotaitoa. Odotamme kaikki innolla, että uusi arki pyörähtää käyntiin ja pääsemme tutustumaan paremmin toisiimme.  

Myös Mira käy töihin odottavaisissa tunnelmissa. Nälkä oppia ja oivaltaa uutta on kova.

— Odotan eritoten, että pääsen tekemään omia oivalluksia toimialasta ja asiakkuuksista sekä verkostoitumaan niin asiakkaiden kun yhteistyökumppaneidenkin kanssa. Aion myös katsoa kokonaiskuvaa oman positioni näkökulmasta ja miettiä, miten voin osaltani yritystä kehittää. hän suunnittelee.

Sekä johtamisopinnot että entinen työpaikka kiinteistövälitysalalla ovat vahvistaneet Miran kokemusta yhteishengen tärkeydestä.

— Tulen hyvinvoivasta työyhteisöstä, joten koen yhteishengen ylläpitämisen todella tärkeänä, hän päättää.