Promootiopalveluiden avulla jokainen messuvieras ja tapahtumakävijä saa iloista asiakaspalvelua. Kasvokkainen kohtaaminen jättää positiivisen muistijäljen, tehostaa liidien keräystä ja johtaa parhaimmillaan uusiin kauppoihin. 

Supliikit promoottorit poimivat messujen kävijävirrasta potentiaalisia asiakkaita ja tiedustelevat heidän messukuulumisiaan. Mikä tapahtumassa erityisesti kiinnostaa? Onko edessä ehkä uusia investointeja? Kohtaamisen lomassa promoottori tekee lyhyen tarvekartoituksen ja kysyy, ovatko hänen edustamansa yrityksen palvelut ja tuotteet kävijälle tuttuja. Jos kiinnostus herää, promoottori esittelee messukävijän edustamansa yrityksen omille ammattilaisille. Parhaimmassa tapauksessa syntyy kauppa.

— Näitä arvokkaita kohtaamisia ohjaavat yhdessä laatimamme kohtaamisen kultaiset säännöt. Niissä muun muassa linjataan, että arvostamme aina asiakkaidemme ja asiakasehdokkaidemme aikaa ja haluamme heidän lähtevän luotamme paremmalla tuulella, kun mitä he saapuessaan olivat, kertoo yrittäjä Helena Riihitupa. 

Promoottorin tärkein tehtävä on huolehtia, että jokainen messuvieras saa vilkkaassa tapahtumaympäristössä iloista asiakaspalvelua sekä henkilökohtaisen kohdatuksi tulemisen kokemuksen. Välillä keskustelu koukkaa päivän uutisaiheiden puolelle ja usein nauretaankin yhdessä. Myymisen sijaan halutaan puhua kohtaamisista. 

— Kaikki kohtaamiset eivät johda kauppaan. Mutta jokainen kohtaaminen voi vahvistaa edustamamme asiakasyrityksen brändiä kiehtovana ja asiakaspalveluhenkisenä toimijana, ja samalla jää positiivinen muistijälki myöhemmin ilmenevää tarvetta odottelemaan, Helena sanoo.

Promoottorin ja tapahtumaedustajan työnkuvaa suunnitellessa saa olla rohkeasti luova.

— Tekijämme heittäytyvät mielellään tavoitteellisempiinkin rooleihin tai ottavat huolehtiakseen esimerkiksi liidien dokumentoinnin tietoturvallisesti suoraan tietojärjestelmiin. Aktivoimme, osallistamme, järjestämme kilpailuja, juonnamme ja teemme kaikkemme, jotta asiakkaidemme osastot erottuisivat iloisesti edukseen. Perehdytämme myös omat tekijämme huolellisesti, jotta he pystyvät edustamaan yritystä parhaalla mahdollisella tavalla sen omien ammattilaisten rinnalla, Helena luettelee.

 Kaikki alkoi promootiotyöstä

Helena Riihitupa Oy on tarjonnut asiakkailleen promootiopalveluita pidempään kuin mitään muita palveluita. Vaikka yrityksen palvelupaletti on vuosien varrella monipuolistunut ja asiakkaat pystytään palvelemaan nyt kokonaisvaltaisemmin kuin koskaan ennen, tapahtumaedustus, liidien keräys ja asiakashankinta ovat yrityksen liiketoiminnan kovinta ydintä. 

Näitä vuosien varrella hyvin ammattimaisiksi jalostuneita palveluita on hyödyntänyt muun muassa Suomen suurin kotimaisten ikkunoiden ja ovien valmistaja ja toimittaja Pihla Group Oy. 

— Tämä yhteistyö on ollut meille todella arvokasta. Liidien keräys on Helena Riihitupa Oy:n promoottoreiden ansiosta merkittävästi tehostunut ja yritys on hyvin ammattimaisella ja iloisella asenteella saanut vahvistettua yrityksemme brändiä tapahtumissa, kehuu Pihla Groupin markkinointipäällikkö Meri Oikarinen.

Digimarkkinoinnin ja laadukkaan sisällöntuotannon ohella Meri alleviivaa, että erilaisissa kuluttajatapahtumissa edustaminen on myös tärkeä osa markkinointia. 

— Kuluttajille suunnatut messut ovat meille paikka, jossa pääsemme oikeasti keskustelemaan asiakkaidemme — niin nykyisten kuin tulevienkin — kanssa heidän tarpeistaan ja toiveistaan. Messuilla oleminen ja keskusteluiden käyminen tekee meistä helpommin lähestyttävämpiä, kun pääsemme kohtaamaan asiakkaitamme kasvotusten, hän kertoo. 

Asuntomessut ovat luonteva jatkumo Pihla Groupin ja Helena Riihitupa Oy:n yhteistyölle

Asuntomessut on Suomen suurin rakentamisen ja sisustamisen tapahtuma, jossa vieraili viime vuonna yli 116 000 kävijää. Helena Riihitupa Oy:n promoottorit ahkeroivat Pihla Groupin osastoilla tänä vuonna myös Loviisan Asuntomessuilla.

— Asuntomessut on meille todella tärkeä kohtaamispaikka, jossa meillä on mahdollisuus tavata sekä kuluttajia että myös yritysten edustajia. Olen todella luottavainen, että Helena Riihitupa Oy:n kanssa tämäkin tapahtuma tulee menemään todella hyvin siinä missä aiemmatkin yhteiset tapahtumamme, Meri tietää. 

Asuntomessut on myös Helena Riihitupa Oy:lle merkittävä näytön paikka. Kuukauden kestävillä messuilla kohtaamistoimisto saa tänäkin vuonna kunnian edustaa jälleen upeita yrityksiä: muun muassa Pihla Groupia, jolla on messuilla omat osastot sekä Pihlalle että Tiiville. Asuntomessujen kokoluokan tapahtuma vaatii paljon etukäteisvalmisteluja: muun muassa työvuorot on suunniteltava reilusti ja promoottorit perehdytettävä huolellisesti.

— Kaikki kommunikaatio ja suunnittelu on sujunut tähän asti todella vaivattomasti. Yritys on avoin ja halukas kehittämään kaikkea tekemistä yhdessä ja pyrkii aina löytämään parhaimmat mahdolliset ratkaisut, jotka palvelevat paitsi meidän tarpeita, mutta myös heidän omien työntekijöidensä hyvinvointia, Meri päättää.