Promootiotyö on ammattimaistunut vauhdilla, eikä promoottoreista ole enää aikapäiviin puhuttu messutyttöinä. Promoottori on raudanluja kohtaamisen ammattilainen, jonka tehtävä on edustaa asiakasyritystä uskottavasti sen omien asiantuntijoiden rinnalla ja tuoda asiakkaalle konkreettista lisähyötyä mm. keräämällä arvokkaita liidejä. Palvelulupauksensa lunastamiseksi Helena Riihitupa Oy perehdyttää, päivystää ja antaa palautetta, jotta työn jälki olisi aina laadukasta. 

Huolellinen perehdyttäminen
Sisällytämme promootiopalveluumme aina omien tekijöidemme perusteellisen perehdyttämisen. Laadimme promoottoreillemme itse materiaalit, joihin koostamme kaiken tarvittavan tiedon edustettavasta yrityksestä sekä sen tuotteista ja palveluista. Materiaaleihin perehdyttyään tekijämme ovat keikalle tullessaan itsevarmoja ja uskaltavat ottaa rohkeasti kontaktia asiakkaisiin, koska he tietävät vastaukset yleisimpiin asiakkaiden esittämiin kysymyksiin. 

Päivystämme promoottoreiden tukena
Oli promoottori keikalla joko arkipäivänä toimistoaikaan tai myöhään yöllä viikonloppuna, Helena Riihitupa Oy:n projektipäällikkö on aina puhelinsoiton päässä. Yllättäviä tilanteita voi tulla eteen huolellisesta valmistautumisesta huolimatta, ja ratkomme ne aina yhdessä tiiminä. Päivystävällä projektipäälliköllä on aina vastuu keikan läpiviennistä kokonaisuudessaan, ja promoottori voi aina luottaa saavansa tukea sitä kaivatessaan. Päivystäjän ansiosta pystymme myös muun muassa paikkaamaan yllättävät sairastapaukset ja perehdyttämään tuuraajat tarvittaessa ripeälläkin aikataululla. 

Palaute kootaan kattavaan raporttiin
Kun promoottorimme tehtävä työpisteellä on päättynyt, projektipäällikkö käy toimeksiannon vielä tekijän kanssa lävitse. Keskustelusta kootaan asiakkaalle kattava palauteraportti, jossa summataan muun muassa saavutetut tulokset, mikä osastolla puhututti ja miten työnjako asiakkaan kanssa sujui. Palautteen avulla teemme oman toimintamme mahdollisimman läpinäkyväksi ja jalostamme asiakkaallemme kaiken sen arvokkaan tiedon, jota ammattikohtaajamme keräävät työpisteeltä päivän aikana. 

Mitä muuta haluaisit tietää promootiotyöstä? Voisiko promoottori kohdata teidänkin yrityksenne asiakkaat seuraavassa ammattitapahtumassa, kuluttajatapahtumassa, kauppakeskuksessa?

Voit tutustua promootiopalveluihin myös toisesta artikkelistamme: Promoottori on kohtaamisen ammattilainen, joka poimii tapahtuman kävijävirrasta potentiaalisimmat asiakkaat ja edustaa yritystä sen omien ammattilaisten rinnalla