Helena Riihitupa Oy:n vahva brändi reiluna työnantajana ja kunnianhimoisena kasvuyrityksenä kiinnittivät Tina Lahtisen huomion. Matkailu- ja tapahtuma-alan tuuliset vuodet vahvistivat kutsumusta suunnittelutyön ja tapahtumien pariin.

Helena Riihitupa Oy:n vuosi käynnistyy jännittävissä merkeissä, kun yrityksen riveissä työnsä aloittaa kaksi uutta projektipäällikköä, joista toinen on Tina Lahtinen. Tinalla on kuljettuna monipuolinen urapolku niin matkailun, markkinoinnin kuin tapahtumienkin aloilta.

— Matkailu veti aikanaan vahvasti mukanaan. Aloitin matkaoppaana, mutta lopulta tein vielä 10 vuotta töitä lentoemäntänä. Niiden vuosien aikana sen maailman aikalailla näin ja koin. Vähän ennen pandemiaa tuli kuitenkin sellainen fiilis, että haluaisin tehdä jotakin myynnin, markkinoinnin ja erilaisen kehittävän työn parissa, hän muistelee.

Kun matkustusrajoitteet kurittivat matkailualaa, lentotyö jäi. Tina suuntasi tuolloin kulkunsa Ruotsiin, jossa hän työskenteli myynti, media- ja markkinointitehtävissä isolle hääyritykselle.

— Pandemia kuitenkin jatkui ja vaikutti myös töihini Ruotsissa. Suunnittelimme muun muassa häämessuja, jotka peruttiin kerta toisensa jälkeen, hän harmittelee.

Ruotsista matka jatkui Porvooseen, jossa hän on viimeisimpänä työskennellyt kartanotilan myyntikoordinaattorina. Koordinaattorin roolissa hän on hoitanut monipuolisesti muun muassa erilaisia yritystilaisuuksia. Päivätöidensä ohessa Tina on tehnyt jo vuosia keikkaluontoisesti töitä tapahtumatyöntekijänä ja promoottorina. Helena Riihitupa Oy tuli tutuksi tapahtumissa kollegoiden kanssa jutellessa.

— Helenan välittämät työntekijät olivat tyytyväisiä ja sain todella hyvän kuvan yrityksestä. Matkan varrella olen laittanut merkille, että tiimissä tehdään todella kunnianhimoisesti töitä ja asioita tapahtuu.

Tinan haastattelumenestys ja työkokemus tekivät vaikutuksen, ja hän sai paikan. Työnteko kasvuyrityksessä alkoi vuoden vaihteessa.

— Vaikka on ollut muuttujia matkassa, niin tunne myynti- ja suunnittelutyöstä on pysynyt ja vahvistunut entisestään. Tapahtumat ja tilaisuuksien suunnittelu ovat kovaa vahvuuttani, ja lisäksi tykkään paljon olla vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa. Haluan ennen kaikkea olla myös promoottoreille helposti lähestyttävä esimerkki ja tuki, hän vakuuttaa.

Rekrytointiprosessissa mukana ollut Helena Riihitupa Oy:n myyntijohtaja ja osakas Henriikka Riihitupa iloitsee Tinan tulosta tiimiin.

— Tina on rauhallinen, johdonmukainen, ja hänellä on vankkaa tapahtuma-alan osaamista sekä erittäin kunnianhimoinen työote. Meillä on tulossa ennätyksellinen tapahtumavuosi, joten toivotamme erittäin tervetulleeksi näin kokeneen ja kehityshenkisen tekijän, Henriikka lataa.

Tina tulee työskentelemään pääosin etänä.

— Etätyömahdollisuus tuo suoraa lisäarvoa, koska mahdollistan sillä oman elämäntilanteeni ja läheisteni lähellä olon. Moni tuntee ja tietää minut sellaisena joka suunnittelee ja tekee paljon. Tekemisen vastapainoksi on toinenkin puoli, eli tykkään olla paljon myös kotona ja mökkeillä. Se toinen puoli auttaa minua rauhoittumaan myös työntekoon, hän sanoo.