Helena Riihitupa Oy:n tapahtumatuotantojen projektijohtajuus vaihtuu Mikael Wänskän siirtyessä uusiin työtehtäviin. Uusi projektijohtaja tuo taloon aimoannoksen kokemusta ja näkemystä tapahtumakentiltä. 

Helena Riihitupa Oy:n tapahtumatuotantoja luotsaa tästedes kokenut tapahtuma-alan tekijä ja uusi tapahtumatuotantojen projektijohtaja Jouni Ruuska. Jo kymmenen vuotta tapahtuma-alalla työskennellyt Jouni jatkaa kohtaamistoimiston pitkäaikaisen tapahtuma-konkarin Mikael Wänskän työtä hänen siirtyessään uusiin työtehtäviin Jyväskylän Messuille. 

Mikael ja Jouni ovat työskennelleet helmikuun yhdessä, ja perehdytys jatkuu vielä kuun loppuun.

”Jouni on täynnä energiaa ja uusia ideoita. Meillä on myös paljon yhteisiä tuttuja tapahtuma-alalla, joten vaihdos tapahtuu sekä asiakkaillemme että yrityksellemme varmasti sujuvimmalla mahdollisella tavalla juuri näin”, Mikael summaa.

Käytännön ymmärrys on tuottajan tärkeä työkalu

Jouni on rautainen tapahtuma-alan ammattilainen, joka kertoo katsovansa maailmaa tuottajan linssien lävitse. Ala ja eritoten esitystekniikka veivät alkujaan insinööriksi kouluttautuneen miehen mennessään kymmenen vuotta sitten, ja hän perusti oman tapahtuma-alan yrityksen. Ensin toiminimen ja sittemmin osakeyhtiön vuosiin on mahtunut laaja kirjo erilaisia tapahtuma-alan työtehtäviä aina käsillä tekemisestä projektijohtamiseen.

”Minulla on ollut aina harrastuneisuutta tapahtumien saroilla, ja ihan ruohonjuuritasolta on pikkuhiljaa haettu vauhtia. Olen tehnyt paljon esitystekniikan asennuksia, tapahtumatilojen kalustuksia, projektinhallintaa ja myyntiä. Uskon, että vahva käytännön ymmärrys auttaa tuottajaa selviytymään työstään parhaimmalla mahdollisella tavalla”, Jouni kertoo. 

Jo ennen Helena Riihitupa Oy:n tiimiin pestautumista Jouni oli pitänyt silmällä kohtaamistoimiston tekemistä.

”Mielikuvissani yritys oli paitsi valtavan suosittu työnantaja promoottoreille, mutta myös haluttu palveluntuottaja asiakkaiden suuntaan. Positiivinen tekemisen meininki on välittynyt aina ulospäin ja jäänyt mieleen”, hän kertoo.

Vielä voidaan kasvaa

Tapahtumatuotantojen uutena projektijohtajana Jouni toivoo pääsevänsä esittelemään omia ideoitansa ja toteuttamaan niitä käytännössä. Toiminnan kehityksellä tapahtumatuotantojen saralla voidaan vielä entisestään kasvaa.

”Keskustelut tähän mennessä ovat osoittaneet, että halu kehittää toimintoja ja luoda uutta ovat yrityksessä hyvin toivottuja ja niihin rohkaistaan ja kannustetaan”, hän kertoo.

Päivätöiden ulkopuolella Jouni viettää perhe-elämää, maastopyöräilee ja toimii vapaaehtoisena Mustavuori Bike Parkin kesätiimissä. Oman yrityksensä asiakkaille hän haluaa välittää viestin, että ”vain sähköpostiosoite muuttuu”. 

”Tilanne on paras silloin, kun asiantuntija siirtyy organisaatiosta toiseen, eikä se näy asiakkaalle millään tavalla. Palvelen ja työskentelen samalla intensiteetillä ja asenteella, kuin aina ennenkin”, hän summaa. 

Tapahtumatuotannot tulivat taloon

”Kapulan vaihdon” kynnyksellä tapahtumatuotantojen projektijohtaja Mikael katsoo taaksepäin yrityksessä kulunutta kolmea vuotta hyvillä mielin. 

”Vaikka tulin nuoreen yritykseen keskellä pandemian kovinta kurimusta, täällä oli sellainen ”kaikki on mahdollista” -mentaliteetti. Idearikkaus ja tekemisen meininki viehättivät, ja niiden imussa luotsasin tiettyjä operatiivisia toimia valmistellakseni yritystä kasvun mahdollisuuteen”, hän muistelee ja jatkaa:

”Lopulta veri veti takaisin asiakasrajapintaan, ja otin vastuulleni tapahtumatuotantojen johtamisen ja liiketoimintakokonaisuuden kehityksen. Tässäkin siirtymässä työnjako tiimin kesken sujui upeasti, kun Elisa Karimo otti koppia operatiivisista toiminnoista.”

Yrittäjä-toimitusjohtaja Helena Riihitupa ”vapauttaa” Mikaelin tehtävistään haikein, mutta luottavaisin mielin. 

”Mikaelin tekemä työ jää yrityksemme historiikkiin. Olemme valtavan kiitollisia ja onnellisia näistä yhteisistä vuosista, jotka ohjasivat meitä yhä vakaammin kasvun tielle niin operatiivisen tekemisen kuin upeiden tapahtumatuotantojenkin saroilla”, hän kiittelee.