Helena Riihitupa Oy:n tapahtumatiimi kasvaa jälleen, kun työnsä aloittaa yrityksen uusin osaaja ja projektiassistentti Laura Katajala. Seinäjoen ammattikorkeakoulusta viime vuoden kesäkuussa kulttuurituottajaksi valmistunut Laura on jo ehtinyt kerryttää aimo annoksen kokemusta ja näkemystä mittavan kokoluokan tapahtumatuotannoista. 

— Olen päässyt tuottamaan muun muassa Blockfest-festivaalia ja Tampereen Teatterikesän oheisohjelmistoa. Lisäksi minulla on pitkähkö historia Tampereen Messut Oy:n tapahtumatoimisto Finland Eventsillä, jossa vastasin erilaisista asiakaspalvelu- ja tuotantotehtävistä, Laura kertoo. 

Laura työskentelee nyt uudessa roolissaan tiiviisti tapahtumatuotantojen projektijohtaja Mikael Wänskän kanssa. Kollegat löysivät yhteisen kielen heti kättelyssä.

— Lauralle ei tarvitse perustella miksi asioita tehdään, koska hän tuntee työn tarpeet ja tavoitteet jo kokemuksensakin kautta. Lauralla on tehokas, orientoitunut ja itseohjautuva työote, ja hän pitää hyvin kaikki langat käsissään. Tapahtumatuotannon luonne on hyvin suoraviivaista, ja Lauralla on taito ja tyyli viedä asioita jämäkästi eteenpäin, Mikael kehuu. 

Tapahtumahorisontissa vilkas loppuvuosi

Helena Riihitupa Oy herätti Lauran mielenkiinnon jo opiskeluaikana, kun hän kartoitti koulutustansa vastaavia potentiaalisia työnantajia. Helena Riihitupa Oy:n tapa viestiä sosiaalisen median kanavissa tuki mielikuvaa energisestä ja nuorekkaasta työyhteisöstä, ja yrityksen monipuolinen palveluvalikoima teki tapahtumatuottajaan vaikutuksen. Laura otti rohkeasti yhteyttä yritykseen ja sai pian kiinnityksen puhelinprojektiin. Myöhemmin hän toimi menestyksekkäästi itsenäisenä tapahtumatuottajana merkittävässä yritystapahtumassa Helsingissä, mikä johti keskusteluihin vakituisesta kiinnityksestä osaksi tapahtumatiimiä. 

Tällä hetkellä Lauran työpöydällä on kahden suuren tapahtumakokonaisuuden esituotanto yhdessä Mikaelin kanssa sekä yhden vahvasti tapahtumasektorilla vaikuttavan toimijan asiakaskontaktointiprojekti. 

— Sitä mukaa kun asiakkaat hyväksyvät tarjouksia ja kauppoja klousataan, otan ennakkotuotantoja hoitaakseni. Näiden meneillä olevien projektien lisäksi potentiaalisia asiakkaita on paljon, joten loppuvuodesta tulee varmasti hyvinkin vilkas ja työntäyteinen, Laura uumoilee.

Hän uskoo tapahtuma-alan elävän nyt uutta kukoistuskauttaan.

— Teknologia toi tapahtumiin uuden ulottuvuuden, mutta kyllä sen huomaa, että niin kävijäkunta kuin tuottajatahotkin ovat kaivanneet fyysisiä tapahtumia, läsnäoloa ja kohtaamisia. Uskon, että tulevaisuudessa syntyy uusia tapahtumagenrejä ja ihmiset ja yritykset uskaltavat lähteä yhä rohkeammin kokeilemaan ja katsomaan mikä toimii.