Helena Riihitupa Oy:n tapahtumahenkilöstö palvelee Asuntomessujen messuvieraita tänäkin vuonna kymmenien työntekijöiden voimin. Asuntomessut ovat yritykselle vuoden suurin yksittäinen tapahtuma, jota on odotettu kuin kuuta nousevaa.

— Meillä on messuilla tänä vuonna enemmän asiakkaita ja omaa henkilöstöä, kuin koskaan aiemmin, riemuitsee yrittäjä Helena Riihitupa.

Kesällä 2022 Naantalissa järjestettävät asuntomessut ovat Helena Riihitupa Oy:lle jo kahdeksannet. Matka alkoi aikanaan Jukkatalon messukohteesta, jota silloinen toiminimiyrittäjä-Helena edusti itsenäisesti oman yrityksensä ainoana työntekijänä. Uskollinen Jukkatalo kääntyi Helenan puoleen tulevinakin vuosina, ja pian asiakkaiksi tuli muitakin näytteilleasettajia. 

— Paljon on tapahtunut kahdeksassa vuodessa. Olemme löytäneet ja kehittäneet toimivat keinot palvella omia asiakkaitamme Asuntomessuilla ja toimineet messutyön suunannäyttäjinä, Helena sanoo.

Koulutusta kohtaamisen ammattilaisilta

Asuntomessuille valmistautuminen aloitetaan useita kuukausia ennen tapahtuman alkua. Promoottorit rekrytoidaan ja koulutetaan, mutta myös asiaksyrityksille järjestetään messukoulutuksia.

— Asiakasyritystemme edustajat ja myyjät tuntevat parhaiten tuotteet ja myyntiprosessit, ja me olemme kohtaamisen ammattilaisia. Messukoulutuksissa haastamme osallistujia pohtimaan omaa potentiaaliansa parhaimman mahdollisen asiakaskokemuksen rakentamisessa. Lyhyenkin kohtaamisen aikana voi jäädä lähtemättömästi mieleen, kun osaa olla läsnä, Helena vinkkaa.

Kesällä 2019 Kouvolassa järjestetyt Asuntomessut poikivat yritykselle arvokkaan tunnustuksen, kun Asuntomessujen organisaatio ja Kouvolan kaupunki muistivat Helena Riihitupa Oy:tä kunniakirjalla. Kunniakirja myönnettiin positiivisesta ja ammattitaitoisesta asiakaspalvelusta.

— Emme tienneet, että tällaisen tunnustuksen voisi edes saada. Asiakkailta ja messuvierailta saatu palaute on toki aina ollut sydäntälämmittävää, mutta kyllä kunniakirja konkretisoi sen, kuinka kovasti ja laadukkaasti tiimimme on paiskinut töitä, Helena kehuu ja jatkaa:

— Asuntomessuilla ollaan usein niiden elämän suurimpien investointien äärellä. Messukävijät haaveilevat, etsivät inspiraatiota sekä kaipaavat toisinaan pientä sparrailua ja ajatusten vaihtoa. Taitavat työntekijämme lukevat näitä tilanteita herkästi ja pystyvät tarjoamaan enemmän, kuin pelkkää asiakaspalvelua. 

Entistä parempi messukokemus kaikille

Vaikka messut ovat pitkä ja intensiivinen puristus, halukkaita tekijöitä riittää. Omalta henkilöstöltä kerätty palaute kertoo vuosi toisensa jälkeen, kuinka ainutlaatuinen ja opettavainen kokemus Asuntomessut on. 

— Yhteishenki ja tunnelma ovat Asuntomessuilla kyllä aivan vertaansa vailla. Tänä vuonna myös omat projektipäällikkömme kiertävät messuilla vaihtamassa promoottoreidemme kanssa kuulumisia, mikä tuo työntekijöillemme paitsi tukea ja turvaa, mutta myös meille mahdollisuuden kerätä ajatukset ja ideat tuoreena talteen tulevaa kehitys- ja suunnittelutyötä varten, Helena sanoo.

Kasvuyritys Helena Riihitupa Oy aikoo olla vahvasti mukana Asuntomessuilla myös tulevaisuudessa. 

— Työnkuvamme kohteissa on monipuolistunut ja ammattimaistunut vuosien varrella. Toimimme useiden asiakkaidemme markkinointikumppaneina myös messujen ulkopuolella, mikä vahvistaa tulevaisuusjännettä ja keskinäistä luottamusta. Toivotamme aina uudet asiakkaat tervetulleiksi samalla, kun haluamme ylittää vanhojen asiakkaidemme odotukset joka kesä yhä uudestaan, Helena haastaa.