Helena Riihitupa Oy tahkoi ennätyksellisen liikevaihdon vuonna 2021. Rohkeat rekrytoinnit ja palvelutuotekehittely siivittivät yrityksen lähes sadan prosentin kasvuun.

Tapahtumahenkilöstön välittämiseen ja liidien keräämiseen erikoistuneen Helena Riihitupa Oy:n tulevaisuus näytti pandemian kynnyksellä synkältä: oman liiketoiminnan harjoittamisesta tuli kokoontumisrajoitusten ja peruuntuneiden tapahtumien vuoksi käytännössä mahdotonta. Oli keksittävä jotakin uutta, pian.

—Yrittäjänä vietin lukuisia unettomia öitä sitä kaikkea pohtiessa. Pahinta kaikessa oli epätietoisuus tulevasta. Lopulta kuitenkin rohkeudella, pelottomalla asenteella, tiimityöllä ja siihen panostamisella onnistuimme kääntämään tapahtuma-alan ja yleisen maailmantilanteen kauheat koettelemukset kasvun ajaksi, kertoo Helena Riihitupa Oy:n yrittäjä Helena Riihitupa.

Asiakasymmärrys auttoi luomaan uutta 

Inspiraatio Helena Riihitupa Oy:n oman liiketoiminnan kehitystyölle sai alkunsa jo olemassa olevien asiakkaiden tarpeista. Yritys on koko kymmenvuotisen taipaleensa ajan ollut vahva ammattitapahtumien osaaja.

— Messut ovat monille yrityksille vuoden merkittävin markkinointitapahtuma, jossa hankitaan uusia kontakteja ja lyödään aluille yhteistyökumppanuuksia. Kun nämä tärkeät tapahtumat peruttiin, heräsi vilpitön huoli omien asiakkaiden puolesta siinä missä oman yrityksenkin puolesta, Riihitupa muistelee.

Riihitupa piti kollegojensa kanssa muutaman totisen palaverin ja jo parissa viikossa lanseerattiin kaksi uutta palvelua: puhelinprojektit ja videotuotantojen suunnittelu asiakkaille.

— Ymmärrys asiakkaidemme liiketoiminnasta ja tarpeista oli puolellamme. Rajasimme tarkkaan toimialaluokat ja kohderyhmät ja toteutimme puhelintyönä sen B2B asiakaspuolen kontaktoinnin ja asiakashankinnan, jota me normaalisti messuilla teemme ohikulkevasta ihmismassasta, Riihitupa kertoo.

Puhelinprojekteihin kiinnitettiin kokeneimmat promoottorit, ja videoproduktioita alettiin tuottaa yhdessä oman kumppaniverkoston kautta. Erilaiset toimeksiannot ovat luoneet työtä tapahtuma-alan freelancer-tekijöille. 

— Unohdimme hetkeksi roolit ja vastuualueet, ja paiskimme hommia yhtenäisenä tiiminä uusien palveluidemme toteuttamiseksi. Kun ensimmäiset projektit saatiin läpivietyä ja asiakkailta palaute ja jatkotilaukset yhteistyölle, niin kyllä nousi tunteet pintaan, Riihitupa sanoo. 

Kun kehitystyö alkoi kantaa hedelmää, Riihituvan visio tulevasta, entistä monipuolisempia palveluita tarjoavasta promootiotoimistosta kirkastui. Hän rekrytoi yritykselle operatiivisen johtajan ja kaksi uutta projektipäällikköä.

— Olimme tilanteessa, jossa oma henkilökunta olisi kaiken järjen mukaan pitänyt lomauttaa. Näimme tilanteen kuitenkin toisin ja halusimme palkata uusia vahvistuksia sekä monipuolistaa omaa osaamistamme, hän kiteyttää.

Rohkeus ja luovuus palkittiin: yritys saavutti miljoonan euron liikevaihdon toiminnan pysyessä kannatavana. Upean kasvun ansiosta Helena Riihitupa Oy lahjoitti myös tuhat euroa Mieli Ry:n Mielinauha-kampanjaan, joka keskittyi koronakriisin aiheuttaman kuormituksen vähentämiseen tärkeällä mielenterveystyöllä.

Tapahtumat tulevat takaisin

Pandemian hiipuessa messuhallien ovet aukenevat taas kävijöille ja näytteilleasettajille. Tapahtumakansa tulee peräänkuuluttamaan ennenkaikkea aitoja ja välittömiä kohtaamisia, mutta oheispalvelut ovat tulleet jäädäkseen.

— Fyysisen tapahtuman rinnalla tullaan jatkossa tarjoamaan erilaisia palveluita streameista webinaareihin, jotka mahdollistavat messukokemuksen myös heille, jotka eivät syystä tai toisesta pääse paikan päälle. Lisäksi liikkuvan kuvan avulla voimme sekä markkinoida tapahtumaa ennalta että toteuttaa laadukasta ja mieleenpainuvaa jälkimarkkinointia, Riihitupa tietää.

Vaikka Helena Riihitupa Oy:ssa ollaan aina valtavan kehistysmyönteisiä ja uudistushenkisiä, nyt on aika katsoa hetki aikaansaannoksia. 

— Luomisprosessi oli melkoinen puristus ja pystymme nyt palvelemaan omat asiakkaamme kokonaisvaltaisemmin kuin koskaan ennen. Olemme valtavan ylpeitä omasta palvelupaletistamme, mutta aktiivisen uuden luomisen sijaan keskitymme seuraavaksi henkilöstötyytyväisyyteen. Teimme promoottoreillemme alkuvuodesta tyytyväisyyskyselyn, ja haluamme asettaa tekijöidemme tarpeet ja tunteet hetkeksi kehitystyön keskiöön. Uskon, että se auttaa meitä alamme parhaita olemaan entistäkin parempia, Riihitupa lataa.