Tuleva kauppatieteilijä piirtää yritykselle tulevaisuuden strategiset suuntaviivat ja haluaa työllään pyrkiä kohti työyhteisön yhteistä hyvää. 

Helena Riihitupa Oy:n projektipäällikkö Elisa Karimo on aloittanut vuoden vaihteessa uudessa roolissa yrityksen operatiivisena johtajana.

Turkulainen kauppatieteiden opiskelija pestautui yritykseen kaksi vuotta sitten alkujaan markkinointiassistentiksi. Markkinointiassistentin työnkuva päivitettiin pian projektipäälliköksi, jossa Elisa sai projektijohtamisen ohella hoidettavakseen myös promoottoritietokannan ylläpidon. Elisa on yhdistänyt alusta saakka menestyksekkäästi työnteon omien yliopisto-opintojensa kanssa: hän on pian kauppatieteiden maisteri ja tänään kasvuyrityksen operatiivinen johtaja. 

— Etenemispolkuni on ollut tosi nopea, mutta inspiroidun valtavasti muutoksesta. Otan tämän uuden tehtävän ja vastuun nöyränä ja kiitollisena vastaan, hän kuvailee.

Kasvuyritykselle piirretään tulevaisuuden suuntaviivat ensimmäistä kertaa

Operatiivisen johtajan työpöydällä on tällä hetkellä yrityksen strategian luominen ja uusien käytänteiden implementointi arjen tekemiseen. Yritys on viime vuosina kehittänyt innovatiivisesti uusia palveluita, palkannut uutta henkilökuntaa ja yltänyt ennätykselliseen kasvuun rohkeilla päätöksillä ja uusia asioita kokeilemalla. Nyt kun tapahtuma-alan epävarmuudet ovat takana päin, on aika suunnitella tulevaa pidemmällä tähtäimellä — ensimmäistä kertaa.

Strategian luominen on tulevan kauppatieteilijän kovinta osaamista. Helena Riihitupa Oy:n yrittäjä ja toimitusjohtaja Helena Riihitupa haluaa osallistaa sen koontiin myös moniäänisen tiiminsä. 

— Jokaisen tiimiläisen ajatukset yrityksestämme ja sen tulevaisuudesta ovat tärkeitä. Meillä on porukassamme sekä kokeneita ammattilaisia että vasta alalle valmistuneita, joilla on paljon tuoreita ideoita. Tästä tieto-taidosta saamme ammennettua paljon arvokasta näkemystä Elisan työhön, jossa hän muun muassa pilkkoo laajan palvelupalettimme osiin ja suunnittelee palvelukohtaiset tavoitteet, Helena kertoo.

Strategia kirkastaa ja ammattimaistaa yrityksen brändiä niin talon sisällä kuin ulkopuolellakin. 

— Uuden strategian avulla rakennamme yrityksen sisäiset prosessit ja käytänteet mahdollisimman selkeiksi ja tehokkaiksi, jolloin jokaisen tiimiläisen on helpompi ja mielekkäämpi tehdä töitä. Henkilöstön hyvinvointi on minulle valtavan tärkeää, ja hyvinvoiva työyhteisö heijastuu myös asiakastyytyväisyyteen, Elisa muistuttaa.

Myös osa yrittäjä-Helenan arkisimmista töistä siirtyy nimityksen myötä uudelle operatiiviselle johtajalle.

— Elisa pystyy itsenäisesti huolehtimaan muun muassa ostolaskujen tarkastuksesta ja muutamista muista tärkeistä taloushallinnon tehtävistä, joista olen aiemmin vastannut itse. Nyt omaa aikaani vapautuu asiakkaiden tapaamiseen ja heidän kanssa tehtävään suunnittelutyöhön, Helena iloitsee.

Hyvinvoiva työyhteisö mahdollistaa kasvun

Vuoden vaihteessa Elisa toteutti jo promoottoreille suunnatun tyytyväisyyskyselyn, jonka viesti on kansainvälisestikin käytetyllä NPS-mittaristolla, että Helena Riihitupa Oy on hyvin arvotettu työllistäjä ja toimeksiantaja. Kehitystyö ei kuitenkaan pysähdy upean tuloksenkaan edessä, vaan työyhteisö voi olla yhä hyvinvoivempi. 

— Kun näitä uusia suuntaviivoja piirretään, niin tavoite ja päämäärä kaikessa on yhteinen hyvä ja se, että koko yhteisö saa aitoa hyötyä ja lisäarvoa omaan työskentelyynsä. Tänä vuonna luodaan paljon uutta, jonka avulla pystymme jatkamaan kasvua ja pysymään aallonharjalla myös tulevaisuudessa, Elisa suunnittelee.

Vaikka kaksi vuotta Helena Riihitupa Oy:ssä on hurahtanut vauhdilla, paljon on ehtinyt tapahtua. Yrittäjä-Helena vaikuttui Elisan tavasta tarttua välittömästi toimeen ja työskennellä hyvin määrätietoisella otteella jo kollegoiden ensikohtaamisesta lähtien.

— Elisa sai ensikosketuksen yritykseemme aikanaan, kun etsimme sairastuneelle promoottorille tuuraajaa. Hän päätyi suosituksen kautta keikalle, suoriutui siitä upeasti ja laittoi vielä itse perään työhakemuksen, jossa ilmaisi halunsa työllistyä meille. Pian kiinnitimme hänet vastaamaan asiakkaamme uutiskirjeiden ja myyntijärjestelmän hoidosta. Hän on ollut alusta saakka todellinen toiminnan nainen, joka pystyy reagoimaan muuttuviin tilanteisiin ja omaksumaan uutta asiaa hyvinkin nopeasti, Helena muistelee. 

Myös Elisa katsoo omaa matkaansa taaksepäin kiitollisin mielin.

— Olen saanut tässä yrityksessä erilaisia mahdollisuuksia omien työroolieni yli. Olen saanut kokeilla uusia asioita ja erilaisia työtehtäviä ja ollaan yhdessä katsottu, miten ne sujuvat. Kun on päässyt rohkeasti tekemään ja toteuttamaan, oma itsevarmuus ja näkemys omista vahvuusalueista on teroittunut entisestään, Elisa sanoo.

Kuva: Mikko Virtanen