Helena Riihitupa Oy antaa mielellään vastuuta motivoituneille ja sitoutuneille tekijöille. Uusi projektipäällikkö Krista tuottaa vaivatta tekstiä ja nauttii positiivisen paineen alla työskentelystä.

Iisalmelainen Krista Ruotsalainen, 24, aloitti toukokuun alussa työskentelyn Helena Riihitupa Oy:n projektipäällikkönä. Kolme vuotta monenkirjavia promootiotöitä yritykselle tehnyt Krista on pian valmistuva johtamisen tradenomi, joka on opinnoissaan erikoistunut henkilöstöhallintoon ja työyhteisön kehittämiseen.

— Koen olevani nyt unelmieni työssä, jossa pääsen sekä toteuttamaan itseäni että hyödyntämään omaa koulutaustaani, Krista sanoo. 

Krista on yrittäjäperheen kasvatti, joka aloitti asiakaspalvelutyössä jo 14-vuotiaana. Työkokemusta on karttunut pitkä pätkä erilaisissa rooleissa erilaisten työnantajien palveluksessa.

— Olen työskennellyt tapahtuma-alalla seitsemän vuotta sivutoimisesti ja asiakaspalvelutehtävissä vajaa neljä vuotta päätoimisemmin opintojeni ohella, hän laskeskelee. 

Kiinnostus Helena Riihitupa Oy:tä kohtaan heräsi alkujaan messukentillä. Myös yrityksen brändi sosiaalisessa mediassa teki vaikutuksen.

— Näin itse miten hyvä ja iloinen meininki yrityksen osastoilla oli. Lisäksi olin seurannut Helenaa pitkään somessa ja koin yrityksen samaistuttavaksi ja helposti lähestyttäväksi, Krista muistelee.

Järjestelmälliseksi ja tunnolliseksi kehuttu tekijä

Kristan nimitys projektipäällikön rooliin oli Helena Riihitupa Oy:lle helppo, koska työn tulokset puhuivat kiistattomasti puolestaan. 

— Asuntomessut on yrityksellemme koko vuoden suurin yksittäinen tapahtuma, johon kiinnitetään motivoituneimmat ja sitoutuneimmat tekijät. Krista debytoi menestyksekkäästi messuilla vuonna 2020, joten halusimme hänet ehdottomasti toistamiseen mukaan asuntomessutiimiin. Lisäksi hänen viestintä- ja organisointitaitonsa ovat olleet asiakaskontaktointiprojekteissa vertaansa vailla, kehuu Helena Riihitupa Oy:n myyntijohtaja Henriikka Riihitupa. 

Hän antaa kiitosta myös Kristan korkeasta työmoraalista.

— Krista huomioi jokaisen toimeksiannon ja osaa aikatauluttaa ajankäyttönsä tavalla, josta meillä jokaisella olisi opittavaa. Asiakkailta on tullut myös suoraa palautetta Kristan tuotetuntemuksesta, eli hän näkee vaivaa edustaakseen sekä asiakasta että meitä parhaimmalla mahdollisella asiantuntemuksella, Henriikka lisää.

Kaksi kotia: Iisalmi ja tapahtumakentät

Pohjois-Savon Iisalmeen kotiutunut Krista työskentelee kotitoimistoltansa käsin. Vaikka fyysinen työyhteisö on matkan takana, vuoropuhelua etäyhteyksin käydään tiimin kanssa päivittäin. Lisäksi tapahtumat tuovat työarkeen mukavaa vaihtelua.

— Vaikka olen sosiaalinen ja viihdyn hyvin ihmisten seurassa, tykkään tehdä töitä omassa toimistossa. Kun koti on täällä rauhallisemmassa ympäristössä, on kiva matkustella messuille ja tapahtumiin, hän sanoo.

Projektipäällikön hommia on paiskittu pian kuukausi. Vauhdikas alku ja monipuoliset työtehtävät ovat pitäneet Kristan työn imussa.

— Olen ollut sekä toimistolla että tapahtumakentillä, ja sain heti hoidettavaksi muutaman oman asiakkuuden. Lisäksi on ollut paljon kirjallista tuottamista, josta nautin. Olen parhaimmillani pienen paineen alla, ja koen, että kiireestä saa sopivaa boostia omaan tekemiseen, hän kertoo.